Category:  Ciasta i desery

Przepisy kulinarne » Jakie dania? » Archive by category "Ciasta i desery"

Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką

Przed rozpoczęciem posiłku na dużą skalę, należy dokonać wszystkich potraw kilka razy, aby doskonalić swoje przepisy. Twoim celem jest, aby goście z prośbą o więcej, nawet po skończy się to wszystko. Sprawdź swoje projekty na różnych ludzi i wprowadź zmiany zgodnie z ich sugestiami. Podczas gotowania z własnych receptur, ważne jest, aby pamiętać, szczegóły co zrobiłeś za każdym razem zrobić. W ten sposób będziesz wiedział, co poszło nie tak, gdy coś okaże się straszne, a co ważniejsze, co poszło dobrze, gdy pojawi opinie opowiadania. Planowanie części jest najważniejszą częścią catering własną partię. Choć większość recepty powiedzieć, ile osób będzie karmić, to najlepiej, aby zaważyć na ostrożności. Jeśli przepis podaje osiem, możesz liczyć to jako sześć lub siedem, w zależności od liczby gości można się spodziewać. Zaplanuj, że połowa Twoich gości będzie chciał wrócić na sekund. Jeśli wiesz, że jedno danie będzie faworytem, ​​aby upewnić extra. Choć zielona fasola może być zdrowsza opcja, zazwyczaj można założyć, że sernik pójdzie o wiele szybciej. Należy pamiętać, że większa różnorodność, tym więcej ludzi będzie podobać, więc nawet jeśli jesteś miłośnikiem na parze warzyw, powinieneś przygotować kilka Beefy opcji dla świadomych osób mniej niż zdrowotne.

Tarta z brzoskwiniami

Dla wygody i oszczędności, te słoiki lub puszki powinny być oznakowane. Cukier i sól wchłania wilgoci i tworzą grudki pod wpływem powietrza, a oni też powinny być odpowiednio przechowywane. Zbiornik cyny jest najlepszy rodzaj cukru, ale soli należy stosować naczynia gliniane lub szkła. Nie jest wskazane, aby umieścić te pokarmy ani żadnych innych w szafie w worki papierowe, bo potrawy przechowywane w ten sposób, aby nieuporządkowane wyglądające półki i są łatwo dostępne dla robactwa, które zawsze przyciągają do jedzenia, gdy nie jest dobrze zabezpieczony. Puszki kupili w puszek nie trzeba bardzo uważnie przechowywanie. To wystarczy, aby utrzymać je w miejscu suchym, aby zapobiec tyle puszek przed korozją. Żywność w puszkach w szkle, jednak należy zachować, gdy nie są wystawione na działanie światła, ponieważ staną się one mniej lub bardziej odbarwione, chyba że są one przechowywane w ciemnych miejscach.

Ryż na mleku z jabłkami

To może wydawać się zbędne, aby dać dużo uwagi do przechowywania żywności, które nie psują łatwo, ale istnieją powody, dlaczego takie środki spożywcze wymagają starannego przechowywania. Powinny one być odpowiednio opieką, aby zapobiec utracie aromatu przez wystawienie na działanie powietrza, aby zapobiegać absorpcji wilgoci, która wytwarza dogodne warunki dla wzrostu pleśni, oraz do zapobiegania atakom owadów i szkodników. Najlepszym sposobem na dbałość o takiej żywności jest je przechowywać w szczelnie zamkniętych naczyniach. Kamionkowe i szklanych słoików, wiadra kawy i smalec, kakao puszki, wszystko starannie czyszczone i konieczności pokrywy, aby dopasować, okazać się bardzo zadowalające pojemniki do takich celów. Chyba, kawa, herbata, kakao, przyprawy, i przygotowane płatki są kupowane w puszkach lub pojemnikach odpornych na wilgoć, należy je opróżnić z oryginalnych opakowań i umieszczone w słoikach, które mogą być szczelnie zamknięte, tak, że nie pogorszy się przez narażania się powietrza i wilgoci.

gotowanie