Category:  Ciasta i desery

Przepisy kulinarne » Jakie dania? » Archive by category "Ciasta i desery" (strona 2)

Ciasto czekoladowe

Mąka, posiłki, i zbóż przechowywane w ilościach rozwijać formy, chyba że są bardzo suche. Do przechowywania tych produktów, w związku z tym, pojemniki drewniane lub metalowe pudełka wyłożone przechowywane w suchym miejscu są najbardziej satysfakcjonujące. PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI Praktycznie wszystkie SEMIPERISHABLE warzywa i owoce ze skórki mogą być traktowane jako semiperishable żywności, a jednocześnie nie zepsuć tak łatwo, jak niektórych pokarmów, wymagają one pewnej opieki. Ziemniaki można łatwo przechowywać zepsuciu, jeśli są one umieszczane w chłodnym suchym i ciemnym miejscu, na przykład w piwnicy, jak pojemnik pokazany na fig. 16 urządzaniu bardzo dobre środki do takiego przechowywania. Jest to, oczywiście, ekonomiczne Ziemniaki w dużych ilościach, a jeżeli muszą być utrzymywane w warunkach, które umożliwiają ich kiełkowania, kurczą się, gnicie, lub zawiesza, lepiej jest, aby kupić tylko niewielką ilość w danym czasie. Słodkie ziemniaki można zakupić w znacznej ilości i przechowywać przez pewien czas, gdy są zapakowane oddzielnie w kawałki papieru i pakowane tak, aby nie stykały się ze sobą.

Ananasy w cieście kokosowym

Ponieważ coraz więcej badań idą w górę o negatywnych aspektach nie wegetariańskie jedzenie, wiele osób pragnie wiedzieć, w jaki sposób mogą zachować zdrowie, nie rezygnując z ich ulubionych przysmaków non wegetariańskie. Poniższe punkty z wadami, a także w jaki sposób możesz obejścia skutków szkodliwych dla zdrowia. 1. Nie Żywność wegetariańska to fibreless: część błonnik brakuje w niewyspecjalizowanych diety wegetariańskiej, w związku z tym należy dokonać świadomego wysiłku, aby jeść pokarmy bogate w błonnik. Pokarmy bogate w paszy objętościowej (nierozpuszczalnego błonnika) są otręby pszenne, całe ziarna, takie jak brązowy ryż. Błonnik owsiany jest szczególnie korzystne dla serca, zaburzeń cholesterolu związane. Owies ma rozpuszczalny błonnik, który rozpuszcza się w płynach ustrojowych i pomaga organizmowi zmniejszyć nagromadzenie cholesterolu. 2. Nie Żywność wegetariańska są bogate w cholesterol: Od non wegetariańskie potrawy zawierają cholesterolu, ważne jest, aby uniknąć innych pokarmów, które mogą mieć wpływ na dodatek cholesterolu, jak produkty mleczne, szczególnie sery. Poza tym, należy unikać pokarmów, które mają izomery trans kwasów tłuszczowych. 3. Nie Żywność wegetariańska przetworzone i konserwowane mogą zawierać duże ilości chemikaliów. W związku z tym, ważne jest ograniczanie ilości nie wegetariańskich produktów spożywczych, które mogą zawierać środki konserwujące.

Babka malinowo-jagodowa

Marchew, rzepa, buraki, pasternak i mogą być przechowywane przez zimę w bardzo podobny sposób jak ziemniaki. Pogarszają one mniej jednak, jeżeli są one pokryte ziemię lub piasek. Czasami, zwłaszcza w dzielnicach kraju, takie zimowe warzywa zakopane w ziemi na dworze, jest umieszczona na głębokości, który czyni je bezpieczne przed atakami mrozu. Kapusta utrzyma bardzo dobrze, jeśli umieszczone w beczkach lub skrzyniach, ale na długie przechowywanie, korzenie nie powinny być usuwane. Dynia i squasha dokładnie dojrzał nie psuj łatwo, jeśli są przechowywane w suchym miejscu. Jabłka i gruszki mogą być przechowywane w pudełkach albo beczki, a bardzo drobne odmiany tych owoców powinien być pakowane osobno w papierze. Wszystko owoce powinny być spojrzał sporadycznie, i tych, które wykazują oznaki psucia powinny zostać usunięte. Porady dotyczące gotowania świeżych zielonych ziaren i gotowania stek na stronie Gotowanie Łatwy Home.

gotowanie