Category:  Dania główne

Przepisy kulinarne » Jakie dania? » Archive by category "Dania główne" (strona 3)

Medaliony z ananasem i serem

Większość frytownice ciśnieniowe mieć automatycznego uwolnienia ciśnienia oraz sygnał dźwiękowy po zakończeniu cyklu gotowania, aby powiedzieć, że cook kurczak jest gotowy. Bardziej zaawansowane modele będą również zautomatyzowane kosz windy. Frytownice ciśnieniowe mają wbudowane systemy filtracji i-fajne miejsce do zbierania resztek jedzenia ze smażenia przed filtracją. Piece przenośnikowe Piece przenośnikowe są Tunel gotowania z elementami powyżej lub poniżej i powyżej grzewczych z stale odnawialny pasa siatki stalowej lub listew przechodzących przez niego. Będą tacy przed przenośnika do załadunku żywności i tacka z tyłu za otrzymane gotowane jedzenie. Choć popularny wielkoseryjnej produkcji pizzy, mogą zrobić szeroką gamę produktów spożywczych, w tym steki, kotlety, ryby, żeber i może gratin dania, takie jak lasagne. Mogą one być również stosowane do wytwarzania płomienia rusztu hamburgery. Ciepła jest sterowalny, ale zwykle jest to ustawienie obrotów na taśmie przenośnika, który kontroluje czas żywność jest poddawana ogrzewaniu. Źródło zasilania może być gazowe, elektryczne lub na podczerwień, a pochodzą one jak pokłady podwójne lub potrójne-pokłady dla dużej produkcji. Tunel gotowania może być tak krótki, jak 50 cm lub więcej niż dwa razy tej długości na wielkich pieców. Niektóre z nich posiadają również podział przenośnik taśmowy z indywidualnych ustawień prędkości dla każdej połowie przenośnika taśmowego tak, że dwa razy gotować może się zdarzyć w tym samym przełożenia. Miniaturowymi

Pieczone ziemniaki

Ciśnienie ma wpływ na zwiększenie temperatury żywności i olej oraz z powodu wymiany ciepła szybciej niż w przypadku normalnego frytkownicy, temperatura smażenia jest wyższa niż w przypadku normalnego głęboko frytkownica. Dalszy efekt nacisku jest szybkie uszczelnienie poza kurczaka, utrzymując wilgoć i nadmiar smaru na zewnątrz. To wraz z powłoką smak, co sprawia, południowej stylu smażony kurczak, tak kruche i wilgotne w porównaniu z kurczaka gotowane w standardowym głębokim tłuszczu frytkownicy. Ponieważ nie jest to możliwe do kontroli żywności, jak to jest smażone frytownice jest zaprogramowany komputerowo według produkt gotowano. Program może zrobić wiele gotowania temperatura podczas cyklu ciśnienia, do szybkiego uszczelnienia żywności na początku, potem łagodniejsze temperatury gotowania. W typowej operacji kurczaka, temperatura oleju początek będzie 180 ° C dla pierwszej serii ciepła do uszczelniania z kurczaka, a następnie obniża się do 145 stopni C do gotowania kurczaka bezpiecznie przez.

Gulasz wołowy

Fast food jest ogromny sektor gastronomii z rocznej sprzedaży szacuje się na więcej niż 7 mld £. Ze względu na dużą objętość charakterze żywności fast usługi, sprzęt nie tylko ma być szybki, to musi być bardzo mocna. Ciężkie sprzęt jest najlepszy wybór, średnich obowiązkiem jest odpowiednie tam, gdzie firma jest energiczny, ale nie szalony, ale lekkich sprzęt nie nadaje się w ogóle, ale bardzo małe operacje fast food. Często sprzęt jest zaprojektowany i wyprodukowany wokół konkretnego szybka koncepcji żywności lub menu pozycji, gdzie są globalne ilości sprzętu do sprzedaży, ale jednocześnie zaprojektowany z myślą o konkretnym celu, kreatywnych żywienia są zawsze dodatkowe zastosowania. Ta część przewodnika jest specjalistyczny sprzęt. Więcej ogólne elementy wyposażenia, takie jak gotowanie frytkownice i fry mają własną sekcję. Frytkownice ciśnieniowe Frytownice ciśnieniowe są najczęściej związane z kurczaka smażone restauracji. Powlekane kawałki kurczaka są opuszczane do zbiornika smażyć i lid zamknięte i zablokowane na miejscu w celu utworzenia hermetycznego uszczelnienia. Wilgoć zostaje natychmiast zwolniony z jedzenia, które szybko buduje się ciśnienie powietrza. Ciśnienie powoduje szybkie Tumbling z jedzeniem i przenosi ciepło szybciej od gorącego oleju do żywności.

gotowanie