Istnieje kilka czynników, które wpływają na czas i wyniki w konwencjonalnych gotowania są przesadzone prędkości mikrofalowej. Od tradycyjnego gotowania zapoznaniu się z myślą, że więcej żywności zajmuje więcej czasu. Dwie szklanki wody gotować dłużej niż jeden. Rozmiar żywności jest ważne. Ziemniaki ugotować pokrojone szybciej niż całe te. Różnice te są widoczne w kuchence mikrofalowej, ponieważ energia wnika i zamienia się ciepło bezpośrednio w żywności. Wiedząc, co ma wpływ na szybkość i równomierność gotowania pomoże Ci cieszyć się wszystkimi zaletami receptury mikrofalowej Kawałek Rozmiar: Zarówno tradycyjnych i mikrofalowej kucharza-ing, małe kawałki gotować szybciej niż duże. Części, które są podobne w rozmiarze i kształcie gotowania bardziej równomiernie. Począwszy Temperatura: przekąski wzięte z refrigera¬tor trwać dłużej gotować niż żywności w temperaturze pokojowej. Czasy w naszych receptur są na podstawie temperatur, w których normalnie przechowywania żywności. Gęstość żywności: W obu konwencjonalnych i gotowania mikrofalowego, gęste pokarmy, takie jak ziemniaki, trwać dłużej gotować lub ciepła niż lekkie, porowatych żywności, takich jak kawałek ciasta, chleb lub rolki. Ilość żywności W obu typach gotowania, małe ilości zazwyczaj zajmuje mniej czasu niż w dużych. Jest to szczególnie widoczne w kuchence mikrofalowej, w którym czas jest di-nio związana z liczbą porcji.