Category:  Pieczone

Przepisy kulinarne » Jak przygotowane? » Archive by category "Pieczone" (strona 2)

Medaliony z ananasem i serem

Większość frytownice ciśnieniowe mieć automatycznego uwolnienia ciśnienia oraz sygnał dźwiękowy po zakończeniu cyklu gotowania, aby powiedzieć, że cook kurczak jest gotowy. Bardziej zaawansowane modele będą również zautomatyzowane kosz windy. Frytownice ciśnieniowe mają wbudowane systemy filtracji i-fajne miejsce do zbierania resztek jedzenia ze smażenia przed filtracją. Piece przenośnikowe Piece przenośnikowe są Tunel gotowania z elementami powyżej lub poniżej i powyżej grzewczych z stale odnawialny pasa siatki stalowej lub listew przechodzących przez niego. Będą tacy przed przenośnika do załadunku żywności i tacka z tyłu za otrzymane gotowane jedzenie. Choć popularny wielkoseryjnej produkcji pizzy, mogą zrobić szeroką gamę produktów spożywczych, w tym steki, kotlety, ryby, żeber i może gratin dania, takie jak lasagne. Mogą one być również stosowane do wytwarzania płomienia rusztu hamburgery. Ciepła jest sterowalny, ale zwykle jest to ustawienie obrotów na taśmie przenośnika, który kontroluje czas żywność jest poddawana ogrzewaniu. Źródło zasilania może być gazowe, elektryczne lub na podczerwień, a pochodzą one jak pokłady podwójne lub potrójne-pokłady dla dużej produkcji. Tunel gotowania może być tak krótki, jak 50 cm lub więcej niż dwa razy tej długości na wielkich pieców. Niektóre z nich posiadają również podział przenośnik taśmowy z indywidualnych ustawień prędkości dla każdej połowie przenośnika taśmowego tak, że dwa razy gotować może się zdarzyć w tym samym przełożenia. Miniaturowymi

Ciasto czekoladowe

Mąka, posiłki, i zbóż przechowywane w ilościach rozwijać formy, chyba że są bardzo suche. Do przechowywania tych produktów, w związku z tym, pojemniki drewniane lub metalowe pudełka wyłożone przechowywane w suchym miejscu są najbardziej satysfakcjonujące. PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI Praktycznie wszystkie SEMIPERISHABLE warzywa i owoce ze skórki mogą być traktowane jako semiperishable żywności, a jednocześnie nie zepsuć tak łatwo, jak niektórych pokarmów, wymagają one pewnej opieki. Ziemniaki można łatwo przechowywać zepsuciu, jeśli są one umieszczane w chłodnym suchym i ciemnym miejscu, na przykład w piwnicy, jak pojemnik pokazany na fig. 16 urządzaniu bardzo dobre środki do takiego przechowywania. Jest to, oczywiście, ekonomiczne Ziemniaki w dużych ilościach, a jeżeli muszą być utrzymywane w warunkach, które umożliwiają ich kiełkowania, kurczą się, gnicie, lub zawiesza, lepiej jest, aby kupić tylko niewielką ilość w danym czasie. Słodkie ziemniaki można zakupić w znacznej ilości i przechowywać przez pewien czas, gdy są zapakowane oddzielnie w kawałki papieru i pakowane tak, aby nie stykały się ze sobą.

Pieczone ziemniaki

Ciśnienie ma wpływ na zwiększenie temperatury żywności i olej oraz z powodu wymiany ciepła szybciej niż w przypadku normalnego frytkownicy, temperatura smażenia jest wyższa niż w przypadku normalnego głęboko frytkownica. Dalszy efekt nacisku jest szybkie uszczelnienie poza kurczaka, utrzymując wilgoć i nadmiar smaru na zewnątrz. To wraz z powłoką smak, co sprawia, południowej stylu smażony kurczak, tak kruche i wilgotne w porównaniu z kurczaka gotowane w standardowym głębokim tłuszczu frytkownicy. Ponieważ nie jest to możliwe do kontroli żywności, jak to jest smażone frytownice jest zaprogramowany komputerowo według produkt gotowano. Program może zrobić wiele gotowania temperatura podczas cyklu ciśnienia, do szybkiego uszczelnienia żywności na początku, potem łagodniejsze temperatury gotowania. W typowej operacji kurczaka, temperatura oleju początek będzie 180 ° C dla pierwszej serii ciepła do uszczelniania z kurczaka, a następnie obniża się do 145 stopni C do gotowania kurczaka bezpiecznie przez.

gotowanie