Category:  Wegetariańskie

Przepisy kulinarne » Archive by category "Wegetariańskie" (strona 2)

Ryż na mleku z jabłkami

To może wydawać się zbędne, aby dać dużo uwagi do przechowywania żywności, które nie psują łatwo, ale istnieją powody, dlaczego takie środki spożywcze wymagają starannego przechowywania. Powinny one być odpowiednio opieką, aby zapobiec utracie aromatu przez wystawienie na działanie powietrza, aby zapobiegać absorpcji wilgoci, która wytwarza dogodne warunki dla wzrostu pleśni, oraz do zapobiegania atakom owadów i szkodników. Najlepszym sposobem na dbałość o takiej żywności jest je przechowywać w szczelnie zamkniętych naczyniach. Kamionkowe i szklanych słoików, wiadra kawy i smalec, kakao puszki, wszystko starannie czyszczone i konieczności pokrywy, aby dopasować, okazać się bardzo zadowalające pojemniki do takich celów. Chyba, kawa, herbata, kakao, przyprawy, i przygotowane płatki są kupowane w puszkach lub pojemnikach odpornych na wilgoć, należy je opróżnić z oryginalnych opakowań i umieszczone w słoikach, które mogą być szczelnie zamknięte, tak, że nie pogorszy się przez narażania się powietrza i wilgoci.

Ciasto czekoladowe

Mąka, posiłki, i zbóż przechowywane w ilościach rozwijać formy, chyba że są bardzo suche. Do przechowywania tych produktów, w związku z tym, pojemniki drewniane lub metalowe pudełka wyłożone przechowywane w suchym miejscu są najbardziej satysfakcjonujące. PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI Praktycznie wszystkie SEMIPERISHABLE warzywa i owoce ze skórki mogą być traktowane jako semiperishable żywności, a jednocześnie nie zepsuć tak łatwo, jak niektórych pokarmów, wymagają one pewnej opieki. Ziemniaki można łatwo przechowywać zepsuciu, jeśli są one umieszczane w chłodnym suchym i ciemnym miejscu, na przykład w piwnicy, jak pojemnik pokazany na fig. 16 urządzaniu bardzo dobre środki do takiego przechowywania. Jest to, oczywiście, ekonomiczne Ziemniaki w dużych ilościach, a jeżeli muszą być utrzymywane w warunkach, które umożliwiają ich kiełkowania, kurczą się, gnicie, lub zawiesza, lepiej jest, aby kupić tylko niewielką ilość w danym czasie. Słodkie ziemniaki można zakupić w znacznej ilości i przechowywać przez pewien czas, gdy są zapakowane oddzielnie w kawałki papieru i pakowane tak, aby nie stykały się ze sobą.

Pieczone ziemniaki

Ciśnienie ma wpływ na zwiększenie temperatury żywności i olej oraz z powodu wymiany ciepła szybciej niż w przypadku normalnego frytkownicy, temperatura smażenia jest wyższa niż w przypadku normalnego głęboko frytkownica. Dalszy efekt nacisku jest szybkie uszczelnienie poza kurczaka, utrzymując wilgoć i nadmiar smaru na zewnątrz. To wraz z powłoką smak, co sprawia, południowej stylu smażony kurczak, tak kruche i wilgotne w porównaniu z kurczaka gotowane w standardowym głębokim tłuszczu frytkownicy. Ponieważ nie jest to możliwe do kontroli żywności, jak to jest smażone frytownice jest zaprogramowany komputerowo według produkt gotowano. Program może zrobić wiele gotowania temperatura podczas cyklu ciśnienia, do szybkiego uszczelnienia żywności na początku, potem łagodniejsze temperatury gotowania. W typowej operacji kurczaka, temperatura oleju początek będzie 180 ° C dla pierwszej serii ciepła do uszczelniania z kurczaka, a następnie obniża się do 145 stopni C do gotowania kurczaka bezpiecznie przez.

gotowanie